HYDROSTATS İÇİN EN İYİ ÜRÜNLER

TrackSense Pro Micro
Rijit Sıcaklık Sensörü
TRACKSENSE PRO MİCRO - RİJİT SICAKLIK SENSÖRÜ
TrackSense Pro Mini
Dahili Sıcaklık Sensörü
TRACKSENSE PRO MİNİ - DAHİLİ SICAKLIK SENSÖRÜ
TrackSense Pro Mini
Rijit Sıcaklık Sensörü
TRACKSENSE PRO MİNİ - RİJİT SICAKLIK SENSÖRÜ

Hidrostatik İmbiklerin Validasyonu



Hidrostatik imbik, sürekli bir ajitandır. Genel olarak hidrostatik imbik, konteynerin sürekli bir taşıyıcı zincir tarafından taşındığı sabit bir sıcaklıkta, doğru işlem süresini sağlamak üzere tasarlanmış sabit bir hızda çalıştırılan bir buhar imbik olarak düşünülebilir. Taşıma zinciri hidrostatik kulede yön değiştirdiğinden, az miktarda ürün çalkalaması olabilir, taşıyıcının bu yön değişiklikleri "geçişler" olarak adlandırılır.

Bu dikey imbik sistemleri dünya çapında sadece birkaç şirket tarafından üretilmektedir. Çok büyüktürler ve normalde havaya birkaç kat uzatılırlar. Hidrostatik bir imbikin daha küçük yatay versiyonları da mevcuttur.

Kaplar, sürekli zincir üzerindeki yatay taşıyıcıya yüklenir ve sterilizatörün giriş bacağına kadar taşınır. Giriş ayağı, önceden ısıtıldığında ve basınç altındayken ürünün aşağı doğru hareket ettiği su dolu bir kuledir. Giriş bacağının altında konveyör, sterilizasyonun gerçekleştiği buhar kubbesine geçer. Ürün daha sonra ocaktan soğutma ve basınçsızlaştırma işlemini başlatan başka bir hidrostatik ayakla çıkar. Konveyör zinciri daha sonra kapları, işlenen ürünün sürekli taşıyıcıdan çıkarıldığı yükleme istasyonunun yakınına geri taşır.

Su kullanımı geleneksel imbiklerden daha düşüktür. Ne yazık ki, hidrostatik imbikler yüksek bir sermaye maliyetine sahiptir ve uzun pişirme süreleri gerektiren çok yüksek üretim hacimleri gerektirir.

Sıcaklık ve basınç ölçümlerinin validasyonu için, sadece kutuların içine ideal olarak monte edilmiş TrackSense® kablosuz veri kayıt cihazları kullanılabilir. Bazı hidrostatik imbikler ve hidrolock imbikleri için bir miktar kutu dönüşü meydana gelebilir. Tipik olarak çoğu ürün 121.1˚C civarında sterilize edilecektir, ancak ürünlere ve kule yüksekliğine bağlı olarak sıcaklıklar daha yüksek veya daha düşük olabilir.

Hidrostatik İmbiklerde işlenen teneke kutular, tepsiler, şişeler ve torbalardaki tipik ürünler:


  • Evcil hayvan gıdaları

  • Çorbalar

  • sebzeler

  • meyve

  • Konserve özel ürünler


Hidrostatik İmbikler - İşlem



Sıcaklık Dağılımı ve Isı Penetrasyon Testleri
Sıcaklık Dağıtım testi, ön ısıtma, buhar ve soğutma bölgelerinin eşit sıcaklıkta olmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Isı Penetrasyon testinin amacı, güvenli bir termal işlemin oluşturulması için ürünün belirli bir hidrostatik imbikte ısıtma ve soğutma davranışını belirlemektir. Amaç süreç sapmalarını değerlendirmek, üründeki “soğuk noktayı” bulmak ve tüm ürünlerin planlanan ısıyı almasını sağlamaktır.

Sıcaklık Dağıtım Testleri yaparken TrackSense® sıcaklık kaydedicileri, buhar / hava / suya kolay erişim sağlamak için yeterli ölçüde delikli bir kutuya yerleştirilir.

Yeni hidrostatik imbiklerin sıcaklık dağıtım çalışmalarını gerektirdiği ve onarım veya yeniden tasarlanan makinelerin de sıcaklık dağıtım çalışmalarını gerektirdiği varsayılabilir.

Hidrostatik İmbikler - Zorluklar



Birçok ürün farklı işlem parametreleri kullanılarak Hidrostatik Retortlarda üretilerek benzersiz kimliklere sahip ürünlerin geliştirilmesi ile sonuçlanır. Periyodik olarak izlenmesi ve değerlendirilmesi gereken birkaç kritik faktör vardır:

  • Ürünlerin güvenliğini ve kalitesini etkileyen imbikte kabul edilebilir ısı

  • Ürünün Fo-Değeri hesaplamaları

  • İç ve dış basınç ölçümleri.

  • (Bazı hidrostatik ve hidrolock için, işleme sırasında teneke rotasyon sayısını (RPM) geri alır).

  • Kablosuz veri kaydedicilerin dahili montajı.

  • 21CFR 113.40 (f) (1), buhar-su arayüzünün yakınındaki imbik buhar kubbesine en az bir Sıcaklık Gösterme Cihazı (TID veya ETI) takılmasını gerektirir. Bu imbik kubbesinin en soğuk noktası olmalı.

  • Termal işlem, besleme veya çıkış suyu bacaklarında kazanılan ölümcüllüğü temel alıyorsa, her su bacağındaki alt sıcaklık kaydedicinin yakınına bir TID takılması gerekir.



Isı Penetrasyonu
Ürünün “soğuk noktasındaki” ölçümler önemli bir hata kaynağıdır ve bu nedenle Ellab her seri için doğruluk ve tekrarlanabilirlik sağlayan çok çeşitli bağlantı parçaları sunar. Konvektif ürünlerde soğuk noktalar, imbikte yön değiştirdikçe potansiyel olarak konteynerlerin içinde hareket edebilir ve bunun dikkate alınması gerekebilir.

Hidrostatik Retortlarda, ideal olarak sadece ürün kabının içine monte edilen TrackSense® Mini ve Micro gibi en küçük kablosuz veri kaydediciler kullanılabilir. Harici olarak monte edilen kaydedicilerin kullanılması da mümkün olabilir.

Hidrostatik İmbikler - Yönergeler



Herhangi bir ölçüm yapmadan önce, aşağıdakilere uygun ekipman kullanmak iyi bir fikirdir:

  • ISO 9001 Sertifikası

  • FDA 21 CFR 113 Termal Olarak İşlenmiş Düşük Asitli Gıdalar

  • 21 CFR part 11 Elektronik İmzalar

  • CE ve UL Onayları

  • cGMP veya GAMP5

  • ISO / IEC 12207 Yazılım yaşam döngüsü süreçleri

  • IFTPS Yönergeleri

  • Yerel yetkililer tarafından yayınlanan yönergeler



Önerilen Test Cihazları
Kalibre edilmiş sistem, proses dağıtım sistemi içindeki sıcaklığı ve basıncı doğru bir şekilde izlemek ve kaydetmek için yeterli kanallarla donatılmalıdır.
İmbik içindeki proses suyunu ve ürün sıcaklıklarını uygun şekilde izlemek için yeterli doğrulukta ve yeterli miktarda TrackSense® kablosuz veri kaydedicileri kullanın.
Veri kaydediciler sıcaklık ve basıncı test boyunca bir dakikayı aşmayacak şekilde yeterli aralıklarla kaydetmelidir.
Hidrostatik imbiklerde buharda basınç işlemesi için ekipman ve prosedürler, lakf düzenlemelerinin ABD yasaları 21CFR 113.40 (f) kapsamındadır.
Bir referans alete (ETI) karşı sensörlerin doğruluğunu kontrol edin. Herhangi bir sensör referansın 0,3 °C'si içinde olmalıdır.
Herhangi bir sensör arasındaki maksimum sapma 0,6 °C'den fazla olmamalıdır.

Önerilen Yönergeler

  • Başlangıç ​​sıcaklığı kaydedilmelidir

  • Boyuta ve konveyör hızına bağlı olarak 6-20 sıcaklık kaydedici önerilir

  • Sıcaklık Kaydedicileri taşıyıcıların tüm genişliği boyunca yayılmalıdır

  • En az bir Basınç kaydedici önerilir

  • 1-15 saniyelik örnekleme süresi

  • TrackSense® kablosuz kaydediciler, imbikin temsili bir haritasını veren aralıklarla taşıyıcılara eklenmelidir

  • Tespit edilen “soğuk nokta”, iletim ısıtma kutuları için geometrik merkezdedir.

  • Herhangi bir test başlamadan önce imbiki gerçek işleme parametreleri için tasarlanan sıcaklık ve basınca getirin.


Hidrostatik İmbikler - Yöntem



Sistemi Seçme
Sürekli Hidrostatik Retortlarda, termokupl kullanan bir kablo tabanlı sistem kullanılamaz, bu nedenle TrackSense®Pro gibi bir kablosuz veri kayıt sistemi kullanılmalıdır. Bu sistem, işlemden sonra bilgisayara indirilen verileri günlüğe kaydeder.

Ürünün ısı penetrasyonunu bozmamak için, kullanılan veri kaydedicilerin mümkün olduğunca küçük olması, teneke kutulara monte edilen TrackSense® MINI ve MICRO Kaydedicilerin sıcaklık ve basıncı ölçmek için neden ideal olduğu önemlidir.

Standart TrackSense® Pro kaydedicileri de kullanılabilir. Kaydedici, ölçüm noktasını kutunun soğuk noktasında sabitlemek için bir GKJ salmastra bileziği kullanarak kutunun düz kapağı içinden harici olarak monte edilecektir. Çift sensörler, taşıyıcı çubukta eşzamanlı ısı penetrasyonuna ve sıcaklık dağılım testine izin verir.

İşlemleri önceden tanımlanmış kabul kriterlerine göre doğrulamak için ValSuite ™ yazılımı kullanılır.

Belgeler - Standart ValSuite Raporları

  • Yorumlar: Teknik özellikler ve test ekipmanları.

  • Limit Raporu: Sıcaklık, Basınç, F0-Değerleri.

  • BGBG Raporu

  • Zaman Olay İşaretleyicileri: Başlangıç ​​sıcaklığı, Ön ısıtma, Sterilizasyon ve Soğutma bölgeleri.

  • Gelişmiş Doğrulama Raporu: Sıcaklık, Basınç, F0-Tüm süreç kriterlerinin başarılı / başarısız göstergeli değer değerlendirmesi.

  • İstatistik Raporları: Tüm parametrelerin Min, Maks, Ortalama, Delta.

  • Isı Penetrasyonu: Top Hesaplamaları.

  • Word Belgeleri.


ValSuite™ Yazılım Raporları | HYDROSTATS

COMPLETE_VALIDATION_STUDY
HYDROSTATS-SAMPLE-REPORT-COMPLETE-VALIDATION-REPORT